7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos serowo-ziołowySos nadaje się do makaronu, kładzionych klusek, a nawet ryżu lub ziemniaków, ewentualnie sałatek.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbświeże zioła rozmarynu, tymianku, koperku lub natki
3 łyżki parmezanu lub innego utartego sera żółtego 2 łyżki oliwy lub oleju sól pieprz Przygotowanie:Zioła posiekać i zmieszać z serem, ucierać dodając oliwę lub olej. Przyprawić solą i pieprzem.
Wskazówki i uwagi:sosu nie można przechowywać - należy zjeść bezpośrednio po przyrządzeniu. zimą świeże zioła można zastąpić suszonymi.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos ziołowy 1 (lakto-wege)Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege) Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska) Makaron z sosem serowym (lakto-wege) Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege) Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege) Sos serowy na ciepło (lakto-wege) Sos a'la serowy (wegańska) "Serowy" sos ze słonecznika (wegańska) Wegański sos serowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |