7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób1 litr wywaru jarzynowego z kostki lub z włoszczyzny
2 pęczki botwiny 3 jajka 1 ogórek świeży łyżka posiekanego szczypiorku łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej świeżej bazylii 1 łyżeczka soku z buraków sok z połowy cytryny 1 opakowanie jogurtu lub śmietany jogurtowej sól pieprz majeranek suszony do posypania Przygotowanie:Botwinę umyć, pokroić, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić 10 min. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić na części. Zioła drobno posiekać.
Wywar jarzynowy przecedzić, ostudzić. Dodać do niego wszystkie rozdrobnione składniki, sok z buraków i sok z cytryny. Zaprawić jogurtem lub śmietaną, posolić, popieprzyć, posypać majerankiem. Ochłodzić i podawać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)Chłodnik z ogórków małosolnych (lakto-wege) Chłodnik litewski z ogórkiem i pomidorem (lakto-wege) Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege) Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege) Chłodnik litewski z ogórkiem i rzodkiewkami (bez ograniczeń) Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege) Sałatka z makaronem tortellini, ogórkiem, pomidorami i jajkami (ovo-wege) Sałatka z brokułem, ogórkiem, jajkami i serem feta (bez ograniczeń) Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |