7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce)

Sosem polewać gotowane jarzyny, np. szparagi, brokuły, kalafior.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
200 ml (niepełna szklanka) mleka
5 łyżek utartego sera żółtego
sól
pieprz
1 żółtko

Przygotowanie:

Z masła, mąki i mleka zrobić zasmażkę, dodać utarty ser i przyprawy. Gdy ser się stopi dodać 1 żółtko.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-13 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Sałatka "szefa kuchni" (warzywa i jajka z sosem czosnkowym i serem żółtym) (bez ograniczeń)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (bez ograniczeń)
Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege)
Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege)
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska)
Sałatka z porów z żółtym serem (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas