7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kwas litewski

Świetny, orzeźwiający napój na upały! Regionalna odmiana kwasu chlebowego.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1/2 kg czerstwego chleba
5 l wody
200 g drożdży
2 szkl. cukru
cytryna
rodzynki

Przygotowanie:

Chleb dosuszyc w piekarniku, zalać wodą. W niedużej ilości wody rozpuścić drożdże, dodać do chleba, odstawić w ciepłe miejsce na noc.

Przecedzić, dodać cukier. Rozlać do butelek, do każdej włożyć plasterek cytryny i 3-4 rodzynki. Odstawić w chłodne miejsce na 2 dni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)
Kwas wigilijny (wegańska)
Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik litewski aromatyczny (lakto-wege)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Napój (kwas) z buraków (wegańska & RAW)
Młode ziemniaki na sposób litewski (lakto-wege)
Chłodnik litewski z ogórkiem i pomidorem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas