7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zapiekanka florentyńska - ze smażonej cukinii w mlecznej zalewieKuchnia włoska.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób1 kg cukinii
mąka do panierowania olej/oliwa do smażenia 4 jajka 150 ml mleka majeranek natka sól pieprz 4 łyżki tartego parmezanu lub innego twardego i pikantnego sera Przygotowanie:Cukinie pokroić w plasterki, panierować w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju na zloty kolor.
Cukienię ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Polać jajkami rozmieszanymi z mlekiem, posiekanymi ziołami, solą i pieprzem. Oprószyć parmezanem. Piec pół godz. w temp. 220°C. Wskazówki i uwagi:Smakuje na ciepło i na zimno.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z ziemniaków w zalewie śmietanowej (lakto-wege)Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege) Cukinia a'la provencale - zapiekanka warstwowa z pomidorami (lakto-wege) Zapiekanka z obsmażanej cukinii, papryki i pomidorów (lakto-wege) Ogórki w zalewie curry (wegańska) Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń) Zupa mleczna z kasza (lakto-wege) Czekolada mleczna domowa :) (lakto-wege) Czekolada domowa mleczna (lakto-wege) Koktajle mleczne - ogólnie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
bartolome 2010-07-15 17:52:00.203