7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa-krem bakłażanowaKuchnia karaibska - doskonała propozycja na letni obiad.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 kg (2 szt.) bakłażanów
100 g (2 szt.) cebuli dymki ze szczypiorkiem 30 g (2 łyżki) masła 1 litr bulionu (może być instant) 2 łyżki śmietany kremówki 2 kromki (100 g) białego chleba 1/2 pęczka natki tymianek pieprz Przygotowanie:Na 1 łyżce masła poddusić posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, dodać bakłażany pokrojone w kostkę, smażyć razem 2-3 min. Zalać bulionem, dodać tymianek i gotować pod przykryciem na małym ogniu pół godziny.
Chleb pokroić w kostkę, usmażyć na reszcie masła, wymieszać z posiekaną natką. Zupę zmiksować. Dodać śmietanę i już na talerzach posypać grzankami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa bakłażanowa (wegańska)Grecka zupa bakłażanowa z pomidorami (wegańska) Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska) Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Zupa-krem z pokrzywy (wegańska) Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń) Zupa-krem z jarmużu (wegańska) Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń) Paprykowa zupa krem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |