7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem bakłażanowa

Kuchnia karaibska - doskonała propozycja na letni obiad.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 kg (2 szt.) bakłażanów
100 g (2 szt.) cebuli dymki ze szczypiorkiem
30 g (2 łyżki) masła
1 litr bulionu (może być instant)
2 łyżki śmietany kremówki
2 kromki (100 g) białego chleba
1/2 pęczka natki
tymianek
pieprz

Przygotowanie:

Na 1 łyżce masła poddusić posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, dodać bakłażany pokrojone w kostkę, smażyć razem 2-3 min. Zalać bulionem, dodać tymianek i gotować pod przykryciem na małym ogniu pół godziny.

Chleb pokroić w kostkę, usmażyć na reszcie masła, wymieszać z posiekaną natką. Zupę zmiksować. Dodać śmietanę i już na talerzach posypać grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa bakłażanowa (wegańska)
Grecka zupa bakłażanowa z pomidorami (wegańska)
Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa-krem z jarmużu (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)
Paprykowa zupa krem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas