7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób300 g soczewicy
3 marchewki maka i olej na zasmażkę 2 pietruszki 1 cebula 1 kromka chleba na osobę sól pieprz Przygotowanie:Soczewicę opłukać, zalać zimną wodą i zostawić na kilka godzin. Nie zmieniając wody dodać do soczewicy marchewkę, pietruszkę i cebulę - umyte, obrane, drobno pokrojone. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przetrzeć przez sito. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju, dodać do zupy. Pokroić chleb w kostkę, zalać zupą doprawioną solą i pieprzem.
Wskazówki i uwagi:Zupę można podawać z kluskami kładzionymi.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki) (lakto-wege)Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń) Prosta zupa krem z brokułów (z zasmażką) (wegańska) I zasmażka! (lakto-wege) Pasta z soczewicy (strączkowa) do chleba (zbożowy) ;-))) (wegańska) Pasta do chleba z soczewicy, słonecznika i sezamu (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy (wegańska) Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska) Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska) Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Paulina;) 2005-07-23 00:00:00.0