7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczona papryka z sosem pomidorowym

Kuchnia bułgarska.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

papryka

4-5 pomidorów
czosnek
olej / oliwa do smażenia
natka

Przygotowanie:

Paprykę upiec - wstawić pod samą grzałkę do piekarnika nagrzanego do 200°C i trzymać ok. 30 min. Co jakiś czas obracać. Gotową włożyć do papierowej torebki, a kiedy ostygnie, obrać ze skórki.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i starkować. Przełożyć na rozgrzany olej i dusić dopóki płyn nie odparuje. Pod koniec dodać drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek i natkę pietruszki. Tak przygotowanym sosem zalać paprykę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska)
Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege)
Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska)
Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Sos pomidorowo-warzywny (z marchewką, cukinią, papryką, pieczarkami) (wegańska)
Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW)
Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska)
Pomidorowe risotto z cukinią i papryką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas