7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:papryka
4-5 pomidorów czosnek olej / oliwa do smażenia natka Przygotowanie:Paprykę upiec - wstawić pod samą grzałkę do piekarnika nagrzanego do 200°C i trzymać ok. 30 min. Co jakiś czas obracać. Gotową włożyć do papierowej torebki, a kiedy ostygnie, obrać ze skórki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i starkować. Przełożyć na rozgrzany olej i dusić dopóki płyn nie odparuje. Pod koniec dodać drobno pokrojony lub zmiażdżony czosnek i natkę pietruszki. Tak przygotowanym sosem zalać paprykę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska)Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege) Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska) Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska) Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska) Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) Sos pomidorowo-warzywny (z marchewką, cukinią, papryką, pieczarkami) (wegańska) Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW) Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska) Pomidorowe risotto z cukinią i papryką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |