7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób500 g kiszonej kapusty
1 szkl. suchego grochu sól kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego listek laurowy Przygotowanie:Poprzedniego dnia namoczyć groch w zimnej, przegotowanej wodzie. W tej samej wodzie ugotować groch odparowując wodę niemal zupełnie. Groch utłuc na pure, jak ziemniaki.
Kapustę zalać wrzątkiem, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i listek laurowy, gotować do miękkości. Do kapusty dodać groch, wymieszać, poddusić razem. Wskazówki i uwagi:Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Proste, a dobre. Dla lepszego trawienia proponuję dodać dużo kminku, może być mielony.
Majolik 2012-11-09 15:04:33.533
Dobre, ale wolę tę potrawę w tradycyjnej wersji z podsmażoną cebulką i kminkiem.
kruszonka 2010-10-22 11:41:06.395 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska)Kapusta czerwona z grochem (wegańska) Groch z marchewką (wegańska) Groch z cebulą (wegańska) Kotlety z grochu (wegańska) Pasta z grochu (wegańska) Pasztet z grochu (wegańska) Pasta z grochu z pieczarkami (wegańska) Groch studencki po bretońsku (wegańska) Proste kotlety z grochu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
EwaH 2012-11-10 13:29:12.219