7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osóbmała główka kapusty włoskiej lub młodej
2 łyżki masła lub oleju/oliwy 1 łyżka tartej bułki sól cukier Przygotowanie:Zagotować wodę osoloną i ocukrzoną, na wrzątek wrzucić kapustę oczyszczoną i przekrojoną na pół. Gotować ok. 30 min. bez przykrycia. Wyjąć z wody.
Na rozgrzanej patelni zrumienić bułkę tartą, dodać masło, stopić. Kapustę ułożyć na półmisku, polać masłem z bułką tartą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:
Nie wiem jak kapusta biała, ale włoska (karbowana) gotowała się na parze 10 min. i była wystarczająco miękka. Do jej krojenia właściwie wystarczyłby widelec. Gotowałam ją przekrojoną nie na pół, tylko w ósemki, ale "przepisowe" 30 min. i tak wydaje się zbyt długim czasem.
Prostota tego przepisu jest zachwycająca :) patrycccja 2013-01-31 18:25:05.843
A ja podsmażam na patelni, dzisiaj to jadłam, cudny dodatek np. do kotletów sojowych.
~jaja 2012-11-07 17:52:44.177 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kalarepka z bułką tartą (wegańska)Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege) Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska) Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska) Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej) (bez ograniczeń) Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska) Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska) Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska) "Bułka jarska" zapiekana z kiszoną kapustą i serem (lakto-wege) Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Ka cha 2015-05-27 14:25:51.936