7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/4 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 łyżeczki mąki 4 łyżki mleka zwykłego lub roślinnego szczypta soli szczypta cukru łyżeczka natki do posypania wywar warzywny: kawałek selera 1/4 średniej marchwi 1/4 średniej pietruszki Przygotowanie:Oczyszczone warzywa rozdrobnić, zalać wrzątkiem, ugotować i odcedzić.
Wywar połączyć z kukurydzą. Z mąki i mleka sporządzić zawiesinę, wlać do gotującego się wywaru z kukurydzą, mieszając zagotować. Dodać przyprawy i natkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z kukurydzy z papryką (lakto-wege)Wściekły kanarek: zupa-krem curry z soczewicy i kukurydzy (wegańska) Mrożenie kukurydzy (wegańska) Kotlety z kukurydzy (wegańska) Surówka z kukurydzy, papryki i ogórków (ovo-wege) Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege) Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege) Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń) Placki kukurydziane (z kukurydzy konserwowej) (ovo-wege) Surówka z dyni, kukurydzy i pomidorów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |