7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/4 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 łyżeczki mąki
4 łyżki mleka zwykłego lub roślinnego
szczypta soli
szczypta cukru
łyżeczka natki do posypania

wywar warzywny:
kawałek selera
1/4 średniej marchwi
1/4 średniej pietruszki

Przygotowanie:

Oczyszczone warzywa rozdrobnić, zalać wrzątkiem, ugotować i odcedzić.

Wywar połączyć z kukurydzą. Z mąki i mleka sporządzić zawiesinę, wlać do gotującego się wywaru z kukurydzą, mieszając zagotować. Dodać przyprawy i natkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z kukurydzy z papryką (lakto-wege)
Wściekły kanarek: zupa-krem curry z soczewicy i kukurydzy (wegańska)
Mrożenie kukurydzy (wegańska)
Kotlety z kukurydzy (wegańska)
Surówka z kukurydzy, papryki i ogórków (ovo-wege)
Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege)
Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege)
Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń)
Placki kukurydziane (z kukurydzy konserwowej) (ovo-wege)
Surówka z dyni, kukurydzy i pomidorów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas