7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób1 bakłażan
bułka tarta 3 łyżki oliwy do smażenia 1 szkl. jogurtu 3 ząbki czosnku sól Przygotowanie:Bakłażana przekroić na pół, każdą połówkę pokroić w plasterki o grubości 1 cm, pozostawić na godzinę.
Obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oliwie. Przygotować sos z jogurtu, drobno posiekanego czosnku i soli.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Bakłażana się zazwyczaj soli i takiego zostawia na jakiś czas - żeby puścił sok i stracił goryczkę. Chociaż nie wszystkie tego potrzebują - prawdę mówiąc dawno nie trafiłam na takiego, który by wymagał tych zabiegów.
~pat 2010-08-07 22:37:39.61 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)Smażony kalafior z sosem jogurtowym (bez ograniczeń) Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym (lakto-wege) Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym (lakto-wege) Surówka Jacka - rzodkiewkowa z czosnkowym sosem jogurtowym (lakto-wege) Warzywa z grilla z sosem czosnkowo-jogurtowym (lakto-wege) Sałatka kukurydziana z serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń) Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń) Escabeche - smażony bakłażan w warzywno-octowej marynacie (wegańska) Sos jogurtowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
MEDeah 2011-06-08 09:46:31.768