7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:kalafior
świeża trufla (jeśli to możliwe) śmietanka sól pieprz ser (typu ementaler lub gruyere) dymka lub szczypiorek do posypania Przygotowanie:Kalafiora zblanszuj w dużej ilości osolonej wody, żeby zmiękł i stracił goryczkę. Wyjmij jeszcze chrupiącego, oddziel delikatnie nożem białe kwiaty od części zielonej, ułóż je gęsto w naczyniu nie rozgniatając. By uzyskać efekt "nieba w gębie" dodaj pokrojoną na talarki truflę. Całość zalej płynną śmietanką, posól, popieprz i posyp dużą ilością startego sera.
Po wyjęciu z pieca posyp jeszcze szczypiorkiem. Zapiekankę podawaj bardzo gorącą.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z kalafiora i/lub brokułów (lakto-wege)zapiekanka z kalafiora i brokułów (bez ograniczeń) Letnia surówka z kalafiora i pomidorów ze śmietaną lub jogurtem (lakto-wege) Kotlety z kalafiora (ovo-wege) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Pakora z kalafiora (wegańska) Krem z kalafiora (wegańska) Żółta zupa z kalafiora (wegańska) Kotlety z kalafiora z cebulą (ovo-wege) Sałatka z kalafiora romanesco (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |