7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:mała grahamka
1/4 szkl. leśnych grzyóow (podgrzybki, kurki) 100 g pieczarek posiekana szalotka 1/2 łyżeczki oliwy do smażenia natka szczypiorek łyżeczka białego wina łyżeczka mąki 1/4 szkl. mleka 0,5% [zwykłego lub roślinnego] papryka łagodna Przygotowanie:Pieczarki i szalotkę obsmażyć na oliwie. Dodać pozostałe grzyby, natkę, szczypior i obsmażać ok. 2-3 min. Wlać wino i dalej smażyć ok. 3 min. Dodać mąkę, wymieszać i smażyć 1 min. Wlać mleko i dusić 4 min.
Po zdjęciu z ognia posypać papryką i przełożyć na grahamkę przekrojoną na pół.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bardzo prosty wegański bigos z grzybami leśnymi (tudzież pieczarkami) (wegańska)Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege) Sałatka z soczewicy z grzybami leśnymi (wegańska) Kalafior z boczniakami lub grzybami leśnymi (wegańska) Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska) Tagiatelle z grzybami leśnymi lub shitake i szpinakiem (wegańska) Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska) Dynia duszona z grzybami (wegańska) Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń) Pieczarki duszone (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |