7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka w sosie pietruszkowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

600 g fasolki szparagowej
sól
cukier

Sos pietruszkowy:
1 łyżka masła
4 łyżki natki
1 łyżka mąki
1 szklanka wywaru z warzyw lub rosołu
1/2 szklanki śmietany
sól
ewentualnie sok z cytryny

Przygotowanie:

Sos: masło rozetrzeć, wymieszać z mąką, rozprowadzić gorącym wywarem. Wymieszać. Wlać do pozostałego wywaru, zagotować. Dodać śmietanę, natkę, przyprawić solą. Ewentualnie zakwasić sokiem z cytryny.

Fasolkę obrać z włókien, pokroić na kawałki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Odcedzić, zalać sosem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Sos czosnkowo-pietruszkowy - doskonały! (wegańska)
Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym (wegańska)
Sos orzechowo-pietruszkowy genialny do pizzy, zapiekanek itp. (wegańska)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)
Fasolka po studencku (biała fasolka w sosie pomidorowym) (wegańska)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Sos do spaghetti z białą fasolką (wegańska)
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas