7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Nadziewane bakłażany (z ryżem i włoszczyzną)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 duzy baklazan
2 lyzeczki oliwy
1 cebula
1 marchew
1 seler
1/2 szkl. ryzu
3-4 pomidory
2 lyzeczki natki
pieprz i sol

Przygotowanie:

na oliwie podsmazyc drobno posiekana cebule. dorzucic drobno posiekane - marchew i seler oraz obrane i pokrojone pomidory. dodac pieprz, sol i natke. dusic, a gdy warzywa zmiekna, wsypac 1/2 szkl. ryzu i podsmazac kilka minut. wlac szkl. wody i dusic, mieszajac, dopóki woda się nie wchonie. baklazana przekroic wzdluz na pol, wypelnic polowki farszem. polozyc w blaszce, wlac 2 szkl. wody i zapiec w piekarniku przez 30 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Gdzie wlać te dwie szklanki wody?
~anula 2006-12-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną) (wegańska)
Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska)
Bakłażany kiszone z dodatkiem papryki i włoszczyzny (wegańska)
Ryż z curry i włoszczyzną (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska)
"Risotto" jarskie - ryż duszony z pieczarkami, włoszczyzną i groszkiem (wegańska)
Bakłażany Imam (wegańska)
Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas