7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1 duzy baklazan
2 lyzeczki oliwy 1 cebula 1 marchew 1 seler 1/2 szkl. ryzu 3-4 pomidory 2 lyzeczki natki pieprz i sol Przygotowanie:na oliwie podsmazyc drobno posiekana cebule. dorzucic drobno posiekane - marchew i seler oraz obrane i pokrojone pomidory. dodac pieprz, sol i natke. dusic, a gdy warzywa zmiekna, wsypac 1/2 szkl. ryzu i podsmazac kilka minut. wlac szkl. wody i dusic, mieszajac, dopóki woda się nie wchonie. baklazana przekroic wzdluz na pol, wypelnic polowki farszem. polozyc w blaszce, wlac 2 szkl. wody i zapiec w piekarniku przez 30 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną) (wegańska)Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska) Bakłażany kiszone z dodatkiem papryki i włoszczyzny (wegańska) Ryż z curry i włoszczyzną (wegańska) Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska) Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska) Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska) "Risotto" jarskie - ryż duszony z pieczarkami, włoszczyzną i groszkiem (wegańska) Bakłażany Imam (wegańska) Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~anula 2006-12-15 00:00:00.0