7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób150 g kalarepy
włoszczyzna (marchew, pietruszka, kawałek selera) lub gotowy bulion łyżeczka mąki 5 łyżek zimnego mleka łyżeczka masła żółtko 2 łyżki śmietanki sól cukier koperek do posypania Przygotowanie:Marchew, pietruszkę i seler umyć, obrać, pokroić na połówki, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości. Wywar odcedzić, włożyć umytą, obraną i pokrojoną na cząstki kalarepę, ugotować. Wyjąć i przetrzeć przez sito do wywaru.
Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem, wlać do zupy i zagotować. Masło utrzeć z żółtkiem na jednolitą masę i zaparzyć gorącą zupą wszystko energicznie ubijając trzepaczką. Dodać śmietankę. Przyprawić solą i cukrem, posypać posiekanym koperkiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Zupa-krem z pokrzywy (wegańska) Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń) Zupa-krem z jarmużu (wegańska) Paprykowa zupa krem (wegańska) Zupa-krem kalafiorowa (wegańska) Zupa krem z dyni (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~mniam 2005-07-02 00:00:00.0