7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Marmolada z owoców róży i pomidorów
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 kg owoców dzikiej róży
1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg cukru na 1 kg przecieru ew. cukier żelujący Przygotowanie:Owoce róży moczymy przez 12 godz. w wodzie (owoce muszą być wydrążone, pozbawione nasion i włosków).
Następnie gotujemy je w tej samej wodzie, w której były moczone, w emaliowanym garnku, przez 10 min. Pomidory krótko gotujemy i przecieramy przez plastikowe sitko. Oba składniki łączymy i gotujemy z cukrem aż do zgęstnienia. Gorącą marmoladę przekładamy do szczelnych słoików. Dla szybszego zżelowania warto zastosować cukier żelujący.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marmolada z bananów (wegańska)Marmolada z cytrusów (wegańska) Herbatka z różą (wegańska) Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege) Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń) Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege) Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń) Mus z kiwi z różami ananasowymi (wegańska) Sałatka owocowa z arbuza i owoców (wegańska & RAW) Dla dzieci - krem z tofu i owoców (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |