7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos kefirowo-ogórkowy ze świeżego lub kiszonego ogórka z jabłkiemDo ugotowanych ziemniaków. Do duszonych, grillowanych lub smażonych warzyw.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 starty świeży lub kiszony ogórek
1 jabłko sok z cytryny 1 szkl. kefiru 1/2 szkl. ubitej śmietanki estragon koperek sól cukier Przygotowanie:Ogórka i jabłko zetrzeć, jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Napój ogórkowo-koperkowo-kefirowy (lakto-wege)Sałatka z czerwonych buraków, fasoli i ogórka kiszonego (wegańska) Bazyliszek - surówka z cykorii, ogórka kiszonego i pomidora (wegańska & RAW) Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska) Sos do spaghetti ze świeżych pomidorków (wegańska) Sos żurawinowy z jabłkiem (wegańska) Sos twarożkowo-ogórkowy a'la tzatziki (do warzyw) (bez ograniczeń) Sałatka z czerwonej fasoli, ogórka kiszonego, papryki i pomidora (lakto-wege) Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń) Kotleciki z jaglanki i czerwonej soczewicy z dodatkiem ogórka kiszonego (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |