7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową
Średnia ocena:
[1.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób75 dag cebuli
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 2 łyżki maki 1 szkl. mleka (zwykłego lub roślinnego) sól pieprz gałka muszkatołowa ew. zarodki lub kiełki pszenicy Przygotowanie:Cebule obrać, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody, odcedzić, przetrzeć lub zmiksować.
Mąkę lekko zrumienić na patelni (bez tłuszczu), dodać olej, rozprowadzić mlekiem, dodać przyprawy, mieszając zagotować. Przetartą cebulę wymieszać z sosem. Można dodać zarodki lub kiełki pszenicy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege) Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege) Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska) Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń) Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska) Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska) Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska) Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska) Kotleciki z gotowanej brukselki z czosnkiem i gałką muszkatołową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |