7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób1 kg cykorii
1 cebula 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego sok z cytryny sól cukier pieprz Przygotowanie:Cykorię oczyścić, wyciąć twardy środek, wrzucić na patelnię teflonową, lekko obrumienić. Włożyć do rondla, dodać olej, cebulę pokrojoną w talarki, podlać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sok z cytryny i przyprawy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Papryka duszona z cykorią i kaparami (wegańska)Cykoria duszona słodko-kwaśna (wegańska) Tarta z cykorią (ovo-wege) Pieczona cykoria (wegańska) Sałatka z cykorii z amarantusem (lakto-wege) zapiekanka z cykorii z pieczarkami (lakto-wege) Łódeczki z cykorii - na słodko (wegańska & RAW) Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege) Indyjska cykoria z tofu (wegańska) Surówka z cykorii, najprostsza (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Gosia 2017-05-10 14:55:33.656