7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos waniliowo-owocowySosu można używać do ugotowanych owoców. Zimny sos można łączyć z owocami sezonowymi, np. jagodowymi.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:20-25 dag owoców (jabłka, gruszki itp.)
1 żółtko 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sproszkowana (zmielona) wanilia lub cukier waniliowy cukier do smaku sok z cytryny Przygotowanie:Do owoców dodać 2 szklanki wody, ugotować wywar (wywar, a nie kompot, bo bez dodatku cukru), wystudzić go.
Z żółtek, mąki ziemniaczanej i pszennej oraz sproszkowanej wanilii lub cukru waniliowego i kilku łyżek zimnego wywaru z owoców sporządzić zawiesinę. 2 szklanki wywaru z owoców zagotować z cukrem, wlać zawiesinę, mieszając zagotować, dodać sok z cytryny do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos waniliowy (bez ograniczeń)Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń) Jabłko w sosie waniliowym (bez ograniczeń) Truskawki w sosie waniliowym (wegańska) Sałatka owocowa z melona pepino i lodami waniliowymi (bez ograniczeń) Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń) Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód) Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym (lakto-wege) Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska) Singapurski specjał w wersji wege - kotlety sojowe w owocowym sosie curry (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |