7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:5 łyżeczek marmolady owocowej (z owoców dzikiej róży, derenia, żurawin, porzeczek itp. lub marmolady wieloowocowej)
2 szkl. wina owocowego lub wody cukier do smaku sok z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie:Marmoladę rozetrzeć z winem, dodać cukier i sok z cytryny do smaku, zagotować. Podprawić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i 1/2 szklanki wody, mieszając zagotować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-04-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)Marmolada z bananów (wegańska) Marmolada z cytrusów (wegańska) Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód) Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege) Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym (lakto-wege) Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska) Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege) Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń) Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |