7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 żółtko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 1 szkl. mleka 2 łyżki cukru wanilia lub cukier waniliowy Przygotowanie:Z żółtka, mąki ziemniaczanej, kakao i 3 łyżek mleka sporządzić zawiesinę.
Mleko zagotować z cukrem, dodać cukier waniliowy lub wanilię, ponownie zagotować. Przygotowaną wcześniej zawiesinę rozprowadzić 3 łyżkami wrzącego mleka. Wlać, mieszając, do gotującego się mleka. Zagotować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów (wegańska+miód)Bajeczny sos czekoladowy (lakto-wege) Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska) Kakaowy krem z nerkowców (wegańska & RAW) Biszkopt kakaowy lub karobowy (wegańska) Kakaowy deser bananowy (wegańska) Kakaowy krem jaglany (wegańska) Czekoladowy domowy makaron z truskawkowym sosem (wegańska) Koktajl bananowy lub bananowo-kakaowy (wegańska & RAW) Lody czekoladowo - czekoladowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |