7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos czekoladowy (kakaowy)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 żółtko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka kakao
1 szkl. mleka
2 łyżki cukru
wanilia lub cukier waniliowy

Przygotowanie:

Z żółtka, mąki ziemniaczanej, kakao i 3 łyżek mleka sporządzić zawiesinę.

Mleko zagotować z cukrem, dodać cukier waniliowy lub wanilię, ponownie zagotować. Przygotowaną wcześniej zawiesinę rozprowadzić 3 łyżkami wrzącego mleka. Wlać, mieszając, do gotującego się mleka. Zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów (wegańska+miód)
Bajeczny sos czekoladowy (lakto-wege)
Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska)
Kakaowy krem z nerkowców (wegańska & RAW)
Biszkopt kakaowy lub karobowy (wegańska)
Kakaowy deser bananowy (wegańska)
Kakaowy krem jaglany (wegańska)
Czekoladowy domowy makaron z truskawkowym sosem (wegańska)
Koktajl bananowy lub bananowo-kakaowy (wegańska & RAW)
Lody czekoladowo - czekoladowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas