7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:kostka margaryny
6 jaj szklanka cukru szklanka mąki tortowej szklanka mąki ziemniaczanej 1/2 proszku do pieczenia cukier waniliowy sok z pół cytryny odrobina startej skórki z cytryny trochę alkoholu, np. rumu Przygotowanie:Mąkę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, na
przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dać cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta formy do gotowania. Zagotować wodę w garnku, powinna sięgać do połowy formy. Babkę gotować na małym ogniu pod przykryciem godzinę i 15 minut. Po wyłączeniu gazu ciasto zostawić w otwartej formie ok. 10 min. Polać polewą czekoladową. Wskazówki i uwagi:Składniki powinny być schłodzone albo mieć podobną temperaturę. To w pewnym stopniu zapobiega warzeniu się ich podczas miksowania.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-05-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"Wkn"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka gotowana (ovo-wege)babka gotowana 1 (bez ograniczeń) Babka gotowana "Danusia" (bez ograniczeń) Babka kawowa (ovo-wege) Babka Mateczki (ovo-wege) Babka amarantusowa (bez ograniczeń) Babka pomarańczowa (ovo-wege) Babka piaskowa 1 (ovo-wege) Babka piaskowa 6 (ovo-wege) Babka cynamonowa (ovo-wege) Babka kiślówka (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Magda 2003-06-17 00:00:00.0