7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia)Serwować z [...] pieczonymi bakłażanami, cukinią i jak kto lubi.
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:6-8 ząbków czosnku
2 ziemniaki (ugotowane) 1 łyżeczka soli 100g oliwy 50g octu winnego ew. trochę bułki tartej dla zagęszczenia Przygotowanie:Rozgnieść czosnek przez wyciskarkę. Połączyć czosnek z ugotowanymi, rozgniecionymi ziemniakami. Dobrze ubić, aby było gładkie. Ciągle ubijać dodając po trochu ocet i oliwę. Można to też zrobić w blenderze. Ubijać tak długo, aż się zagęści. Gdyby był za rzadki dodać trochę bułki tartej.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-05-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: slavek_s
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos czosnkowy z oliwy (do warzyw) (wegańska)Pikantny makaron z sosem na bazie z oliwy z oliwek (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege) Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń) Ziemniaki w sosie czosnkowo-imbirowym (wegańska) Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy (wegańska) sos alb z groszku i oliwy (wegańska) Skordalia z orzechami i czosnkiem - grecki sos krem (wegańska) Ziemniaki w mundurkach zapiekane w sosie czosnkowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |