7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szkl. mąki pszennej razowej
5 łyżek oleju ok. 1/3 szkl. wody letniej szczypta soli 1 solidna łyżka miodu lub słodu (może być też cukier) sezam lub mak Przygotowanie:Mąkę połączyć z olejem i ok. 1/3 szkl. wody letniej, szczyptą soli i miodem. Całość zagnieść dość szybko.
Rozwałkować placek jak na makaron i kroić wzdłuż jak najdłuższe odcinki. Przenieść na blachę wysypaną sezamem i piec zaglądając do piekarnika i pilnując, aby się za mocno nie wysuszyły.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-05-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Omlet z płatków owsianych z ziarnami sezamu (wegańska)Słoneczne placki ziemniaczane (z żółtym serem, sezamem i płatkami owsianymi) (bez ograniczeń) Paluszki słone z czekoladą (wegańska) Paluszki "rybne" z tofu (wegańska) Kruche słone paluszki (wegańska) Legumina z maku (ovo-wege) Ciasteczka biszkoptowe z makiem (ovo-wege) Kruche ciasteczka z makiem (wegańska) Bułeczki orkiszowe z makiem (bez ograniczeń) Figa z makiem - smarowidło (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |