7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:młoda marchew 20 dag
pietruszka (korzeń) 5 dag pory 20 dag szpinak 10 dag seler 10 dag masło 1 łyżka śmietana 2/3 szklanki mąka do zagęszczenia zupy przyprawa do zup sól koper 1/2 pęczka (do posypania) ciasto lane: mąka 15 dag jaja 2 szt. sól Przygotowanie:Warzywa dokładnie oczyścić, pokroić w krążki. Pory obrać, pokroić w krążki i udusić z masłem, dodać pozostałe warzywa. Gdy zmiękną, zalać wodą, zagotować. Doprawić do smaku, podprawić śmietaną i mąką, zagotować. Podawać z lanym ciastem, posypane koperkiem.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek,
dnia: 2000-06-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Psubraty nr.7
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa jarzynowa wiosenna - ze szczawiem, sałatą i natką (wegańska)Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń) Zupa jarzynowa (wegańska) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska) Zupa jarzynowa z zielonych ogórków (wegańska) Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska) Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska) Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |