7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 pory
ok. litr bulionu warzywnego sól pieprz gałka muszkatołowa grzanki Przygotowanie:Pory myjemy, siekamy i gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości.
Rozdrabniamy malakserem. W trakcie możemy dodać troszkę wody, do pożądanej konsystencji - jak jest za gęste, to kiepsko się rozdrabnia. Solimy, dodajemy pieprz {sprytnie to napisałem, żeby się nie kojarzyło :) } oraz dużo gałki muszkatołowej. Na końcu dodajemy grzaneczki pokrojone w kostkę prosto do talerza.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z grupy dyskusyjnej ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
ja dalam za duzo wody na poczatku i ogolnie to pychota wyszla :D
~stonk(A) 2005-12-08 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa krem z pora (porów) i ziemniaków (wegańska)Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami (wegańska) Zupa krem z porów z grzankami czosnkowymi (wegańska) por zapiekany w zupie (lakto-wege) Zupka-krem jarzynowa z porem (wegańska) Zupa grzybowa na wodzie (bez bulionu) (lakto-wege) Zupa wiejska - bulion z grzanką i parmezanem (lakto-wege) Zupa pomidorowo-czosnkowa (bez bulionu) (wegańska) Zupa z ciecierzycy z duszonym porem (wegańska) Zupa mleczna z kaszą, ryżem lub płatkami owsianymi gotowanymi na bulionie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
agnmid 2011-05-17 00:43:10.398