7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos imbirowy

Ki: "Co do imbiru: świeżo starty ma przepiękny zapach, polecam więc rewelacyjny sos imbirowy. (Przepis z przedszkola ekologicznego w W-wie).
Jest dość ostry. W oryginalnym przepisie podaje się go do kuleczek z ryżu pełnego, obtoczonych w prażonym ziarnie sezamowym."




Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

nieduże kłącze imbiru (kilkucentymetrowe)
kilka łyżek gorącej wody
łyżka sosu sojowego
trochę mąki razowej

Przygotowanie:

Nieduże kłącze imbiru trę na drobnych oczkach, zalewam kilkoma łyżkami gorącej wody, odciskam sok do rondelka, dodaję sosu sojowego i (moja wersja) trochę mąki razowej, żeby lekko zagęścić.
Zagotowuję. Podaję.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Ki z ircx.pl.polskavege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

a czy przepis na owe kulki ryżowe gdzieś znajdę? :)
orzechova 2012-10-09 11:53:04.744

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokuł w żółtym sosie imbirowym (wegańska)
Ziemniaki w sosie czosnkowo-imbirowym (wegańska)
Chiński dip (sos) sojowo-imbirowy (wegańska)
Makaronowa sałatka z imbirowo-lnianym sosem (wegańska)
Surówka Eli - sałata z ogórkiem, kiełkami i imbirowym sosem lub winegretem (wegańska & RAW)
Ciasteczka imbirowe (ovo-wege)
Imbirowa pomidorowa (wegańska)
Napój imbirowy gotowany (wegańska+miód)
Napój imbirowy na grypę (wegańska+miód)
Imbirowe tagliatelle z dynią (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas