
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fenkuł, czyli koper włoski. Pieczony.Ki: "Fenkuł to po polsku koper włoski. Je się zgrubiałą dolną część łodygi. Myślę, że bez problemu to kupisz w sklepach warzywnych, takich co sprzedają różne dziwne warzywa. W supermarketach też."
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:fenkuł
1/2 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego sezam pieprz ziołowy grubo mielony pieprz czarny łyżka oliwy ząb czosnku Przygotowanie:
W naczyniu żaroodpornym położyć wcześniej uparowane lub ugotowane plastry fenkuła i zalać je pół szklanki wody + 2 łyżki sosu sojowego. Dodać sezamu, pieprzu ziołowego, grubo mielonego czarnego + łyżka oliwy i przeciśnięty przez praskę ząb czosnku. Wymieszać wszystko.
Piec w 200 st. C na środkowym poziomie piecyka 20 min., mieszając w trakcie ze trzy razy.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Ki z ircx.pl.polskavege - wielka wielbicielka fenkuła :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege)Włoska grochówka (z ciecierzycą czyli grochem włoskim) (wegańska) Ravioli ze szpinakiem, czyli włoskie, kwadratowe pierożki (wegańska) Ziemniaki smażone/pieczone z nasionami kopru włoskiego (wegańska) Fenkuł z quinoa i warzywami (wegańska) Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska) Młoda kapusta z koprem i cebulą (wegańska) Zupa ogórkowa z marchwią i koprem (lakto-wege) Duszone ogórki z porami i koprem (wegańska) Zapiekanka tagliatelle z fenkułem i cukinią (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2009-05-26 13:52:34.395