7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 marchwie
olej rzepakowy hojna lyzeczka curry kilka szczypt asafetidy garsc glabow od kapusty pekinskiej 3 chochle "do zupy" ugotowanego ryzu 2 lyzki stolowe sosu sojowego shoyu pieprz czarny Przygotowanie:1. umylem i pokroilem 2 marchwie na waskie paski
2. rozgrzalem olej rzepakowy na duuuzej patelni 4. wrzucilem marchew 3. dodalem hojna lyzeczke curry (madie in hongkong) 4. dodalem kilka szczypt asafetidy 5. zmineijszylem gaz i przykrylem pokrywka 6. pokroilem garsc glabow od kapusty pekinskiej 7. wrzucilem glaby po ok. 10 minutach do marchwi 8. poszedlem sobie na 10 minut - dusilo sie na malym gazie 9. wrocilem i dodalem 3 chochle "do zupy" ugotowanego ryzu 10. dodalem 2 lyzki stolowe sosu sojowego shoyu 11. zmielilem i dodalem hojnie czarnego pieprzu 12. dodalem troche wody i wymieszalem 13. poczekalem chwile az sie ryz podgrzeje
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Galaretka "wredna-niespodzianka-dla-mięsożerców" (wegańska)Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |