
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pędy bambusa z warzywami i tofuNajlepiej jeść z ryżem ugotowanym z kurkumą na lepką paćkę, ale nie rozgotowaną.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:puszka pędów bambusa
niezbyt duży kawałek tofu olej do smażenia cebulka opakowanie mrożonki z różnymi warzywami lub można tez sobie dobrać samemu świeże warzywa, danie bardzo dobre jest z groszkiem, fasolką szparagową, brokułem sól ziołowa pieprz kolorowy pieprz ziołowy curry chili słodka papryka Przygotowanie:
Warzywa ugotować na parze na pół twardo. Cebulkę pokroić i przesmażyć na oleju, wkruszyć na to tofu. Po chwili dodać odsączone pędy bambusa i warzywa. Przyprawić. Można podlać trochę wodą i smażyć aż wszystko się połączy, będzie ładnie wyglądało i smakowicie pachniało, czyli niezbyt długo.
Nadesłał(a) Talka,
dnia: 2002-05-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja siostra jadła cos takiego w knajpie, a ja to spreparowałam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska)Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska) Zupa z pędów bambusa (wegańska) Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska) Chińszczyzna z groszkiem, brokułami i pędami bambusa (wegańska) Kaszmirski ryż (na mleku, z pędami bambusa, kukurydzą i kiełkami soi) (lakto-wege) Wiosenna sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z pędami bambusa i sosem chili (wegańska) Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska) Chiński mix warzyw z bambusem w sosie słodko- kwaśnym (wegańska) Tofu z warzywami w stylu indyjskim (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |