7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

15 dag suchej bułki lub czerstwego białego chleba
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy do smażenia
łyżka drobno posiekanego tymianku
2 jajka
sól

Przygotowanie:

Przekroić na pół ząbki czosnku i przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Wyjąć czosnek, odstawić i wrzucić pokrojony w kostki chleb. Gdy się podsmaży, zalać litrem wody, dodać tymianek i gotować, aż chleb się rozpuści.

Rozbełtać jajka z łyżką wody, wlać do odstawionej z ognia zupy, energicznie mieszając, aby białko się nie ścięło. Wrzucić z powrotem do zupy czosnek, dosmaczyć solą i podawać na gorąco.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege)
Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska)
Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Chlebowe kotleciki orzechowe (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Sopa paraguaya lub chipa guazu, czyli pikantne ciasta z mąki kukurydzianej lub z kukurydzy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas