7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:15 dag suchej bułki lub czerstwego białego chleba
3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy do smażenia łyżka drobno posiekanego tymianku 2 jajka sól Przygotowanie:Przekroić na pół ząbki czosnku i przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Wyjąć czosnek, odstawić i wrzucić pokrojony w kostki chleb. Gdy się podsmaży, zalać litrem wody, dodać tymianek i gotować, aż chleb się rozpuści.
Rozbełtać jajka z łyżką wody, wlać do odstawionej z ognia zupy, energicznie mieszając, aby białko się nie ścięło. Wrzucić z powrotem do zupy czosnek, dosmaczyć solą i podawać na gorąco.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege)Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń) Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege) Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege) Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska) Kwas chlebowy (wegańska & RAW) Kwas chlebowy 3 (wegańska) Chlebowe kotleciki orzechowe (wegańska) Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska) Sopa paraguaya lub chipa guazu, czyli pikantne ciasta z mąki kukurydzianej lub z kukurydzy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |