7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krem czekoladowy z kiełków pszenicy

Krem jest doskonały do przekładania biszkoptów, herbatników i innych ciast.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

skiełkowana pszenica
żółtko
cukier puder
masło
kakao lub czekolada
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Miksujemy 2 łyżki kiełków pszenicy na jednolitą papkę. Dodajemy żółtko, cukier puder do smaku, kakao lub czekoladę, cukier waniliowy.

Wskazówki i uwagi:

Możemy dorzucić również suszone morele, rodzynki, sok i skórkę z cytryny lub dżem, konfiturę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krem czekoladowy (wegańska+miód)
Krem czekoladowo - bananowy (wegańska)
Zielona zupa-krem ze świeżych ogórków z dodatkiem kiełków (wegańska)
Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym (wegańska)
Czekoladowe muffiny z waniliowym kremem (wegańska)
Czekoladowo-orzechowy krem do kanapek lub wafli (wegańska+miód)
Wegański krem czekoladowy "bambino" (do pieczywa) (wegańska)
Naleśniki z bananami, kremem czekoladowym i orzechami (nadzienie) (wegańska)
Naleśniki z kremem czekoladowym/ karobowym i malinami (nadzienie) (wegańska)
Pszenica z truskawkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas