7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z truskawek w czerwonym winie



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg truskawek
pęczek świeżej mięty

syrop:
1 l czerwonego wytrawnego wina w dobrym gatunku,
25 dag cukru pudru,
1 laska cynamonu (lub szczypta mielonego),
1 goździk,
10 ziaren pieprzu

Przygotowanie:

Składniki na syrop wymieszaj i gotuj przez 20 min. Ostudź. Oczyść truskawki, przekrój na połówki i włóż do wystudzonego syropu.

Marynuj przez 4 godz. Rozlej do głębokich miseczek, posyp posiekanymi listkami mięty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

truskawki w czerwonym winie (lakto-wege)
Spaghetti na czerwonym winie (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)
Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska)
Chłodnik porzeczkowo-wiśniowy na czerwonym winie (ovo-wege)
Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska)
Zupa nic z truskawkami (bez ograniczeń)
zupa z melona i truskawek (wegańska)
Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas