7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety jarzynowe z koperkiem i ziołami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100 g marchwi
30 g pietruszki
20 g selera korzeniowego
1 łyżka płatków owsianych
2 łyżki mleka 0,5%
2 łyżki bułki tartej
1/3 białka
koperek
majeranek
tymianek
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Warzywa obrać, umyć i ugotować w małej ilości wody (albo wykorzystać warzywa po gotowaniu bulionu). Odcedzić, zmielić, dodać płatki owsiane namoczone w mleku, bułkę tartą, białko, koperek i przyprawy. Wymieszać wszystko i formować kotlety. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z czerwonej soczewicy z ziołami i z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Ziemniaki w ziołach (wegańska)
Brokuły z wody z koperkiem (wegańska)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Sałatka jarzynowa (wegańska)
Krupnik jarzynowy (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Makaron spaghetti z ziołami (lakto-wege)
Placki twarogowe z ziołami (bez ograniczeń)
Zioła suszone... w lodówce (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas