7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jajko w sosie pietruszkowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 jajko
pół korzenia pietruszki
1 pęczek natki
1 ząbek czosnku
250 ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka oliwy
sól i pieprz
150 g ogórka
1 kromka bagietki

Przygotowanie:

Zmiksować pietruszkę, natkę, czosnek i oliwę, wymieszać z jogurtem. Ogórek zetrzeć na tarce (nieobrany), odcisnąć sok, dodać do masy jogurtowej. Jajko ugotować na twardo, obrać, pokroić w talarki, polać sosem, zjeść z bagietką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka w sosie pietruszkowym (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Sos czosnkowo-pietruszkowy - doskonały! (wegańska)
Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym (wegańska)
Sos orzechowo-pietruszkowy genialny do pizzy, zapiekanek itp. (wegańska)
Jajko z dziurką (ovo-wege)
Smażony kabaczek + jajko (ovo-wege)
Jajko z farszem pieczarkowo-cebulowym (bez ograniczeń)
Jajko "cocotte" ze śmietaną i szczypiorem (bez ograniczeń)
Krem pietruszkowo-selerowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas