
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska+miód
Składniki:4 banany
cytryna 2 łyżki miodu 4 łyżki płatków migdałowych łyżka cukru waniliowego Przygotowanie:
Z cytryny wycisnąć sok. Banany umyć i osuszyć, ale nie obierać. Przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć na aluminiowe tacki do grillowania, skropic połową soku z cytryny. Miód wymieszać z łyżką ciepłej wody i resztą soku cytrynowego. Połówki bananów posmarować miodem, oprószyć płatkami migdałowymi i cukrem. Grillować około 10 minut.
Wskazówki i uwagi:Zamiast skrapiać cytryną można rumem lub winiakiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sylwia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Banany w miodzie (wegańska+miód)Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska) Pigwówka na miodzie (wegańska+miód) Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege) Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń) Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege) Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód) Wegeburgery z grilla (bez ograniczeń) Kartofelki z grilla (wegańska) Czosnek z grilla (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |