7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tarta (quiche) z gotowanymi porami

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

ciasto:
300 g mąki
150 g masła
1-2 jajka
1/2 łyżki soli

nadzienie:
pory (1 kg)
sól

sos:
pojemnik kwaśnej śmietany
3 jajka
150 g startego sera żółtego
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przygotowanie:

Składniki na ciasto wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę. Pory (białe i jasnozielone części) posiekać, ugotować w wodzie z solą (5 min.) i odcedzić. Zrobić sos.

2/3 ciasta rozwałkować, włożyć do tortownicy tak, aby całe boki tortownicy były pokryte ciastem. Włożyć pory, zalać sosem, rozwałkować pozostałe ciasto i nakryć farsz. Piec 35 min. w temp. 175°C.

Wskazówki i uwagi:

Pokrojone pory, zamiast gotować, można też przesmażyć/ udusić na oleju.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: kasia dostal
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tarta (quiche) z porów (bez ograniczeń)
Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutą (bez ograniczeń)
Pora na Pora - tarta z porami na cieście francuskim (wegańska)
Quiche "lorraine" (bez ograniczeń)
Quiche warzywne (wegańska)
Zupa ziemniaczana z porami (wegańska)
Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
placek loratyński (quiche lorraine) (bez ograniczeń)
Duszone ogórki z porami i koprem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas