7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:pęczak
mielone kotlety sojowe (ja używam kotletów Polgruntu) bulion warzywny przyprawy a do tego do wyboru jedna z wersji: - buraczki + trochę startego chrzanu - ogórki kiszone + cebulka - pomidory - szpinak + ząbek czosnku - pieczarki Przygotowanie:1. Gotujemy pęczak
2. Na grubej tarce lub w malakserze ścieramy buraczki, smażymy, dodajemy trochę startego chrzanu 3. Przygotowujemy mieleńca sojowego zgodnie z przepisem na opakowaniu, doprawiamy po swojemu i smażymy tę masę na patelni 4. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę pęczaku, warstwę buraczkową, na niej warstwę mieleńcową. Dolewamy bulionu warzywnego, przykrywamy i zapiekamy. Warstwę buraczkową można zastąpić: - pokrojonymi w cieniutkie plasterki i zmieszanymi z posiekaną cebulką ogórkami kiszonymi - pokrojonymi w plasterki pomidorami - warstwą duszonego szpinaku doprawionego ząbkiem zmiażdżonego czosnku - smażonymi pieczarkami
Nadesłał(a) kimberlit,
dnia: 2002-06-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka dla bratanka - pęczakowa ze szpinakiem, pomidorami i fasolą (wegańska)Krokiety pęczakowo-grzybowe (ovo-wege) Sałatka pęczakowo - fasolowa (wegańska) zapiekanka z ziemniakow 2 (lakto-wege) Zapiekanka Marasa (lakto-wege) Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń) Zapiekanka z brokułami (lakto-wege) zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń) Zapiekanka warzywna (wegańska) Zapiekanka "gołąbek" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |