
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:rozczyn:
7 dag drożdży 2 czubate łyżki cukru szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego) 1 kg mąki pszennej 3 szklanki otrąb pszennych 1,5 łyżki kminku 4 łyżeczki siemienia lnianego 2 łyżeczki soli szarej z mikroelementami + tłuszcz do wysmarowania formy Przygotowanie:
Robimy rozczyn i pozostawiamy do wyrośnięcia. Pozostałe składniki mieszamy, dodajemy rozczyn, 3 szklanki ciepłej wody (jeżeli trzeba, to dodać więcej) i wyrabiamy ciasto. Przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i zostawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w średnio gorącym piekarniku ok. 1 godziny.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
ten chleb jest cudowny i pyszny :)
~mistrz kulinarny 2009-09-28 20:15:59.186 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chleb pszenny razowy (wegańska)Domowy chleb pszenny pełnoziarnisty (wegańska) Codzienny chleb pszenny na zakwasie (prosty) (wegańska) Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska) Chleb orkiszowy z zarodkami pszennymi i pestkami (wegańska) Bułka pszenna (wegańska) Bliny pszenne jabłkowe (bez ograniczeń) Dosa z mąki pszennej razowej (wegańska) Bliny - placuszki gryczano-pszenne (bez ograniczeń) Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kasiarka 2010-12-18 21:46:02.713