7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kapusta biała lub pekińska z pieczarkami na oliwieNa obiad miało być coś innego, ale marchewka wybyła... Ponieważ przepis na kapustę białą z pieczarkami na maśle już wcześniej miałam na oku, a zawartość lodówki idealnie do przepisu akurat pasowała, toteż się pokusiłam i zrobiłam wersję wegańską. Cymes! Zwłaszcza że teraz kapusta jest młoda, soczysta i po prostu pyszna!
Średnia ocena:
[5.0
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 główka kapusty białej (ok. 1,5 - 2 kg) - może być też włoska lub pekińska
1 kg pieczarek 3-4 cebule olej/ oliwa do smażenia (np. z pestek winogron) sos sojowy lub tamari - 4 łyżeczki miso - 4 lekko wypukłe łyżeczki (opcjonalnie) sól ew. pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kapusta biała z pieczarkami na maśle (wegańska)Jednogarnkowiec z białą kapustą, ryżem i pieczarkami (wegańska) Kapusta biała z soczewicą (wegańska) Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege) Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska) Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Smażona kapusta pekińska z tofu (wegańska) Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Inna być nie może, tylko wyśmienita! Również jako samodzielna potrawa :)
Dana 2013-03-04 16:15:35.535