7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krupnik jarzynowy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Kasza pęczak (ok. 1 szklanki), marchewka, pietruszka, seler, por, cebulka, ziemniaki, kalafior, brokuły, kalarepka, fasolka szparagowa, młoda kapustka, cukinia, pomidor
sos sojowo-grzybowy, 1 mały grzybek, jarzynka, majeranek, pieprz

Przygotowanie:

1. Gotujemy kaszę pęczak wraz z przyprawami ok. 50 min.
2. Podsmażamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler, wrzucamy do gara.
3. Dzielimy kalafiorzaste na różyczki, kroimy kapustkę, fasolkę, kalarepkę, ziemniaki, cukinię i wrzucamy do gara.
4. Parzymy pomidor, zdejmujemy skórkę, kroimy drobno i dodajemy do zupy.
5. Gotujemy jeszcze przez 10-15 minut.

Wskazówki i uwagi:

W ten sposób możemy uzyskać zupę lub jednogarnkowy jarzynowy obiad na gęsto. Ja lubię taki, żeby łycha w nim stała.
Nadesłał(a) kimberlit, dnia: 2002-06-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krupnik (wegańska)
Krupnik ze szpinakiem (wegańska)
Krupnik z soczewicą (wegańska)
Krupnik gryczany (wegańska)
Krupnik z kaszą jaglaną (wegańska)
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami (lakto-wege)
Krupnik wiosenny (zabielany mlekiem) (lakto-wege)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Sałatka jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas