7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa-krem pieczarkowa z dodatkiem zielonej paprykiZupę podawać z grzankami zrumienionymi na maśle.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:300 g pieczarek oczyścić
1 strąk zielonej papryki 30 g masła 25 g mąki pszennej 500 ml bulionu 250 ml nie homogenizowanej śmietanki kremowej sól biały pieprz Przygotowanie:Pieczarki oczyścić, obetrzeć papierem kuchennym, ew. opłukać, pokroić na plasterki. Paprykę przepołowić, usunąć nasadę szypułki, nasiona i białe przegrody nasienne. Strąk umyć, pokroić w wąskie paski
Paprykę dusić na maśle około 5 minut, dodać plasterki pieczarek, razem poddusić, mieszając oprószyć mąką pszenną, żeby trochę zagęścić. Wlać bulion i zagotować. Nie przerywając mieszania dodać śmietankę kremową, ponownie zagrzać, gotować około 5 minut na słabym ogniu. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Wskazówki i uwagi:Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-07-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta sojowa z dodatkiem zielonej papryki i pomidorów (wegańska)Mus z zielonej papryki (wegańska) Zupa krem z czerwonej papryki z mieloną kolendrą (wegańska) Zupa-krem z sałaty z dodatkiem ryżu i groszku (lakto-wege) Zupa-krem pieczarkowa z razowcem i ziemniakami (lakto-wege) Zupa z zielonej soczewicy (wegańska) Zielona zupa-krem ze świeżych ogórków z dodatkiem kiełków (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy z grzybkami (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy z pomidorami (wegańska) Bakłażany kiszone z dodatkiem papryki i włoszczyzny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |