7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

500 g pieczarek
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1/8 l słodkiej śmietany (opcjonalnie)
1 pęczek natki pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić i pokroić na pół. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu, włożyć pieczarki i mieszając zrumienić je kilka minut. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień do minimum i dusić ok. 10 minut. Następnie grzyby osolić, oprószyć pieprzem i gałką muszkatołową, ewentualnie polać śmietaną i lekko podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Przed podaniem obficie posypać z wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Aby pieczarki nie straciły swojego pięknego koloru, możemy przed przyrządzeniem skropić je odrobiną soku z cytryny, dzięki czemu będą miały dodatkowo jeszcze bardziej subtelny smak.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z pomidorami i koperkiem, doprawiona gałką muszkatołową (wegańska)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń)
Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege)
Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska)
Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas