7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób500 g pieczarek
sól pieprz gałka muszkatołowa 1/8 l słodkiej śmietany (opcjonalnie) 1 pęczek natki pietruszki do posypania Przygotowanie:Pieczarki oczyścić i pokroić na pół. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu, włożyć pieczarki i mieszając zrumienić je kilka minut. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień do minimum i dusić ok. 10 minut. Następnie grzyby osolić, oprószyć pieprzem i gałką muszkatołową, ewentualnie polać śmietaną i lekko podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Przed podaniem obficie posypać z wierzchu posiekaną natką pietruszki.
Wskazówki i uwagi:Aby pieczarki nie straciły swojego pięknego koloru, możemy przed przyrządzeniem skropić je odrobiną soku z cytryny, dzięki czemu będą miały dodatkowo jeszcze bardziej subtelny smak.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-06-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)Zupa z soczewicy z pomidorami i koperkiem, doprawiona gałką muszkatołową (wegańska) Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege) Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska) Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń) Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege) Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska) Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska) Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska) Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |