7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 szklanka tartego razowego chleba
2 łyżki masła 4 jajka 4 łyżki cukru 5 dag rodzynek cynamon goździki pół pojedynczej torebki proszku do pieczenia 1 kieliszek wina (ewentualnie) masło do smarowania formy bułka tarta Przygotowanie:Wysuszony i utarty chleb ucieramy z masłem. Osobno ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy chleb, rodzynki, cynamon, mielone goździki i mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, pianę ubitą z 4 jajek i kieliszek wina.
Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wkładamy masę. Po upieczeniu podajemy z bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chleb pszenny razowy (wegańska)Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege) Granola z kawałków razowego chleba (wegańska) Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska) Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska) Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska) Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska) Szarlotka z chleba razowego co odrobinę świeżości zatracił (wegańska) Legumina z maku (ovo-wege) Legumina z soi (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |