7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marchew aromatyczna, gotowana z goździkami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 kg marchwi
sól
cukier
2 łyżki oleju
6 goździków
masło do polania

Przygotowanie:

Obraną marchew uformować w równe części przypominające małe marchewki (pozostałe wiórki zużyć do wywaru lub zapiekanek), ugotować w niewielkiej ilości osolonej i ocukrzonej wody, z dodatkiem oleju i goździków. Przed końcem gotowania odparować wodę.

Podawać na półmisku polane masłem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska)
Aromatyczna kawa gotowana (wegańska)
Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami) (wegańska)
Aromatyczny sos (oliwa) do gotowanych warzyw (wegańska)
Marchew z jarzynami (lakto-wege)
marchew glazurowana (bez ograniczeń)
Marchew na ciepło (wegańska)
Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska)
Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń)
Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas