7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób1 kg marchwi
sól cukier 2 łyżki oleju 6 goździków masło do polania Przygotowanie:Obraną marchew uformować w równe części przypominające małe marchewki (pozostałe wiórki zużyć do wywaru lub zapiekanek), ugotować w niewielkiej ilości osolonej i ocukrzonej wody, z dodatkiem oleju i goździków. Przed końcem gotowania odparować wodę.
Podawać na półmisku polane masłem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-06-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska)Aromatyczna kawa gotowana (wegańska) Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami) (wegańska) Aromatyczny sos (oliwa) do gotowanych warzyw (wegańska) Marchew z jarzynami (lakto-wege) marchew glazurowana (bez ograniczeń) Marchew na ciepło (wegańska) Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska) Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń) Marchew smażona z czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |