7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób12 porów (białe części)
2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 2 szkl. mleka sól cukier pieprz sok z cytryny 3 łyżki tartego żółtego sera olej/masło do formy natka do posypania Przygotowanie:Przygotowane pory naciąć wzdłuż na 4 części. Starannie wypłukać, włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, ugotować.
Mąkę lekko zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać olej, rozprowadzić mlekiem, zagotować, przyprawić do smaku. Pory osączyć, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać tartym serem, zapiec. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-07-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Biały sos na pizzę (do zapiekania) (wegańska)Młode pory zapiekane z rokpolem (lakto-wege) Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska) Gotowane pory z sosem winegret (wegańska) Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska) Plastry ziemniaków zapiekane w sezamie z dipem białym (lakto-wege) Kabaczki zapiekane w sosie (bez ograniczeń) Sos do spaghetti z białą fasolką (wegańska) Spaghetti w białym sosie z warzywami (wegańska) Brokuły zapiekane pod sosem serowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |