7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

5-6 dojrzałych brzoskwiń
1 l wody
cukier
starta skórka z 2 limonek
starta skórka z 2 pomarańczy
laska wanilii
5 ziaren czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Brzoskwinie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki. Przygotować syrop dodając do wody cukier, startą skórkę z limonek i pomarańczy, rozciętą na pół wanilię i pieprz. Połówki brzoskwiń włożyć do rondla i gotować na malutkim ogniu ok. 10 min. Ostudzić, podawać mocno schłodzone.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-07-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kiwi w miętowym syropie (wegańska)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń)
Brzoskwinie po włosku (wegańska)
Awokado z cytryną i pieprzem (wegańska)
Szparagi zapiekane z pieprzem (wegańska)
Gruszki w syropie waniliowo-imbirowym (wegańska)
Gruszki w syropie waniliowo-kawowym (wegańska)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas